AYIRT ETME GÜCÜNÜN BULUNMADIĞI SIRADA KULLANILAN KREDİ/KREDİ KARTI SÖZLEŞMELERİNİN SONRADAN GEÇERSİZLİĞİ MÜMKÜN MÜ?
kredi/kredi kartına ait sözleşmelerin kullanıldığı dönemde ayırt etme gücünün bulunmaması nedeniyle sonradan geçersizliğinin dava yoluyla talep edilmesi durumunda, gerek mevzuattaki TMK m.15’in istisnai hükümleri TMK m.2, TBK m.65, TBK m.114/2, TMK m.452/2 kapsamında gerekse de emsal Yargıtay Kararlarında; bu durumun, “hakkın kötüye kullanılmasını teşkil ettiği, TMK 2.maddesi uyarınca bu durumun, hukuk düzeni tarafından korunmayacağı ve sebepsiz zenginleşme sebebiyet vermesi nedeniyle sebepsiz zenginleşme hükümlerinin uygulanması” gerekçeleriyle reddedilmesi ihtimali göz ardı edilmemelidir.